Een Travellerspoint blog

Een weekje Buenos Aires = echt uitrusten!

rain 16 °C
Bekijk 2013 Zuid Amerika op Marijn_Annelies's reiskaart.

Hoi!

Nog eens een blogje van ons. Onze vlucht was zeer goed en op schema verlopen. Ushuaia heeft een kleine maar moderne vlieghaven, en al maar chance dat er een toeristisch kantoor was want toen we uit de taxi stapten hadden we pas door dat we de sleutels van ons kamer nog op zak hadden... Maar het is allemaal goed gekomen en eens in Buenos Aires aangekomen hadden we inderdaad onze mutsen niet meer nodig! De klimaatshock tussen sneeuw in Ushuaia en 36 graden in Buenos Aires was voor Marijn toch wel iets te groot, en verlangde al snel terug naar de sneeuw!!!

De bus/taxi zette ons na een uurtje door de stad rijden af in ons hostel. Mooi, groot, ventilatie en privebadkamer voor geen geld! Hier wilden we wel iets langer blijven dan de geplande 4 dagen! Na heel de dag onderweg te zijn geweest, hadden we savonds grote honger en zijn we in het restaurantje recht tegenover ons gaan eten, aangeraden door onze hostel keeper. Voor 200 pesos (+-15euro!!!) hebben we ne BBQ met verse groenten voor 2 personen gegeten met wijn, dat viel ons beter mee dan we dachten in de hoofdstad! Maar waarschijnlijk is alles goedkoop na Ushuaia...

Volgende morgen maar weer snel op pad om de stad te gaan verkennen. Met 3 plannen en de lonely planet op zak zijn we naar de plaza de Mayo gewandeld, het centrum van de stad! Eerst moesten we de gigantische "9 de Julio" over zien te geraken, met zijn 16 lanen de grootste straat ter wereld, en helemaal beplant met prachtige bomen met paarse bloemen! Eens we dat overleefd hadden, kwamen we op het plein. Heel indrukwekkend waren de Casa Rosada (presidentiele "werk"-plaats van de niet zo geliefde Christina Kirschner), de nationale bank, de Metropolitana kathedraal waar San Martin, den held van Argentinië, begraven ligt, en het Cabildo, het oud gemeentehuis.
Na elke 10 minuten wandelen was het "afdroogtijd" en moesten we even stoppen om versgeperste sinaasappelsapjes langs de straten te drinken, heerlijk! UIteindelijk zijn we dan toch tot in de Florida-straat geraakt, waar een 30-tal mensen "CAMBIO" ofwel "WISSELEN" staan te roepen. Het doel was om toch eens 10 peso per dollar te krijgen, maar uiteindelijk hebben we maar 9.82 gekregen, welk ook niet slecht was vonden wij! Louche types achter loketten, en kleine kamertjes in gigantische gebouwen waar ze achter ons de deuren op slot deden en omringd stonden door 3 mannen, mnee, we waren niet op ons gemak en blij dat dit achter de rug was!
Hoogtepunt van de dag was toch de avond! We hadden een tangoshow geboekt aan de "tango-academie van Buenos Aires" (klonk redelijk professioneel dachten wij!). En amai, dat was het ook! Heel spectaculair die benen ;-)!!! We waren direct verkocht om onze eerste stapjes in de tango te wagen, en wilden perse de beginners lessen gaan volgen! Ook zijn we Alberto Podesta tegen het lijf gelopen, nen HEEEEEEELE grote meneer in de wereld van den tango!!! Helemaal van ons loodje geslagen, wilden we nog iets gaan drinken in een gezellige kroeg: Confeteria Ideal. Dit bleek ook een tango cafe te zijn en we hadden weer geluk want in deze stek was er die avond een Milonga. Dit is een bijeenkomst voor amateuristische tango-dansers, waar ook een showke van een uur door professionele dansers wordt opgevoerd. Elke avond is dit ergens anders in Buenos Aires, dus we hadden geluk! Het was leuk om eens meegemaakt te hebben, maar als je er zelf niks van bakt, is het toch allemaal wat hetzelfde op den duur! Ook het professionele showke was niet wat we gehoopt hadden, aangezien de tango werd gedanst door twee mannen en wij (Marijn) toch ergens een vrouw in het spel had willen zien ;-).
IMG_3810_800x600.jpgIMG_3814_800x600.jpgIMG_3817_800x600.jpgIMG_3823_800x600.jpgIMG_3823_800x600.jpgIMG_3855_800x600.jpgIMG_3868_800x600.jpg

Vrijdag was het NOG warmer en hadden we besloten om naar Tigre te gaan, het Venetie van Argentinië. Het plan was om een boottrip te doen door de vele kanaaltjes. Maar het ging al helemaal de mist in toen we de toer van 2uur gemist hadden, en er enkel nog toers van 1uur waren. Achteraf gebleken vonden we het niet zo erg aangezien het een soort "Miramar" was waar een hoop rijke mensen een buitenverblijfje hebben aan het water. Ook de hitte was niet te doen en vooral Marijn was zeer blij toen we terug op de trein naar het centrum zaten...
Eenmaal aangekomen hebben we nog wat langs de Puerto Madero gelopen, welk heel gezellig is, en hebben we het zeilschip Fragata Sarmiento bezocht die wel 37 keer de wereld heeft rondgevaren!
Hierna hebben we nog een avondwandeling gedaan naar het Congreso, welk toch wel zeer sterk het Amerikaanse "Capitol" lijkt...
IMG_3882_800x600.jpgIMG_3921_800x600.jpgIMG_3919_800x600.jpgIMG_3926_800x600.jpg

Zaterdag zijn we naar de begraafplaats van Recoleta gegaan. Deze is nog immenser dan die van Punta Arenas en staat vol met magnifieke marmeren huisjes voor de belangrijkste overledenen, zoals presidenten, burgemeesters en ook Eva Peron (aka Evita). We vonden het hier toch maar een beetje luguber en we zijn snel doorgegaan naar de prachtige parken van Palermo. Eerst kwamen we The Floralis Generica tegen, een gigantische metalen bloem die zelfs dicht gaat snachts. Hierna kwam het planetarium, dat op het eerste zicht niet zo interessant leek, maar we hebben ook een 40 minuten durende 3D-show bijgewoond over het heelal en het onstaan van de aarde. Echt de moeite!! Voor deze show moesten we nog wat wachten en zijn we ondertussen naar de kleine maar super mooie Japanse tuinen gegaan. Gigantische kois en kleine bonsais, ze zwommen/stonden er allemaal!
Op aanraden van Geert en Aster zijn we dan gaan eten in de Don Julio, het beste steakrestaurant van Buenos Aires, en naar onze mening te wereld!!!! T-bone steak + ancho steak + wafelfrietjes + verse gegrilde groentjes + wijn van Mendoza = BANGELIJK ETEN!!! Toch efkens ons papa nog eens jaloers maken met ne foto :-P. Zelfs de warme broodjes en de heerlijke sausjes werden constant bijgevuld. Het was dan ook wel het duurste dat we al gegeten hebben (500 pesos), maar het verschil met Belgie en Argentinie is dat ge voor veel geld WEL genoeg hebt in Argentinie...
IMG_3946_800x600.jpgIMG_3956_800x600.jpgIMG_3958_800x600.jpgIMG_3993_800x600.jpgIMG_3998_800x600.jpgIMG_4016_800x600.jpg

Een paar motiliums later was het al weer zondag en dus ook voor ons relax-dag en natuurlijk markt-dag! San Telmo is hiervoor de uitgelezen plaats met zijn plaza vol met antieke snuisterijen. Niets voor ons eigenlijk, maar wel leuk om eens door te wandelen! Het was ook weer rond de 37 graden, en van afbieden hadden ze hier ook nog nooit gehoord precies, dus we waren het na een uurtje al beu. Dan maar de lonely planet gevolgd en er bleek nog een museum te zijn over de oude ondergrondse afwateringskanalen gebouwd rond 1800 die ze toevallig ontdekt hadden. Echt de moeite waard en super mooi gerenoveerd, waardoor ze ook talloze prijzen hebben gekregen. Het was ook ondergronds, dus hier hebben we ook de warmte kunnen ontlopen, hiervoor alleen al 11 op 10!!!!
IMG_4039_800x600.jpg
Het was nog maar 16 uur en dus nog geen tijd om naar huis te gaan. Daarom nog snel de metro + taxi genomen naar Feira de Mataderos. Een gigantische markt/kermis/optreden/eetfestijn, kortom, zowat vanalles dat je er kan doen! Jammer genoeg waren we toch al iets te laat voor de paarden-wedstrijden waar ze om ter eerst met een lans door ringen moeten rijden (of zoiets, maar we hebben het dus gemist en ik weet nu dus niet wat het inhield en ons Spaans is nog niet goed genoeg om zo'n dingen te begrijpen :-)). Hier hebben we ons ook nog anderhalf uur geamuseerd, maar we voelden ons niet opperbest en we zijn maar naar huis gegaan.

We voelden het al aankomen en maandag was het dan weer prijs: alletwee buikgriep! Gelukkig hadden we al bijgeboekt en konden we ons een off-dayke permiteren. We hebben dan ook echt, maar dan ook ECHT, niks gedaan. We hadden een paar engelse posten op TV, een bed, een prive-toilet met genoeg wc-papier, Annelies haar pillendoos en een goei restaurantje voor de deur waar we savonds kip zijn gaan afhalen. We hebben ons dus een hele dag opgesloten in onze kamer en slapen afgewisseld met zappen! Ellendig, maar tegelijk ook heerlijk zo'n dagje!

Vandaag gaat het dus al weer veel beter en zijn we busticketten gaan regelen voor ons volgend avontuur: Esteros Del Ibera = de wetlands van Argentinië. Een stuk onontgonnen natuur met veel beestjes zoals brulapen, krokodillen en herten.
Ook hebben we La Boca nog bezocht, waar het stadion staat waar Maradonna nog gesjot heeft. Spijtig genoeg hebben we geen ticketten voor een voetbalmatch kunnen bemachtigen, die toch het uitbundigste in het stadion van CA Boca Juniors zijn. Ook zijn we door El Caminito gewandeld, een straat waar alle huisjes een andere kleur hebben en het zeer gezellig is. Het is hier zelfs gaan regenen dus we hebben geen terrasjes gedaan. Daarbij komt dat we evenveel bestekgeld en fooi hebben moeten betalen dan ons eten werkelijk kostte, dus veels te duur hier om nog te blijven.
IMG_4048_800x600.jpgIMG_4050_800x600.jpg

We gaan nu iets zoeken om te eten. Maar we gaan ons darmstelsel een Argentijnse parillada besparen!

Salukes!

Balans:
+: Buenos Aires is een super gezellige, levendige en warme stad, het was en tof weekje!
-: ziek zijn en de warmte

Geplaatst door Marijn_Annelies 13:54 Gearchiveerd in Argentinië Tagged buenos aires

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Vooreerst proficiat met jullie 2-jaar samenzijn.Inderdaad, de tijd vliegt snel (maar jullie gebruiken hem ginder wel volgens de briefing).Weer een paar avontuurtjes erbij en dan stillekes terug richting Belgica.Amaai, da zal jullie niet meevallen om hier de draad terug op te nemen denk ik.Maar ja, daar moete nu nog nie aan denken.Geniet nog maar met volle teugen van de laatste weekjes!!!
Onze Cas en onze Feie wachten vol ongeduld op jullie komst EN op de komst van die lieve, goede Sint.'Ben eens benieuwd hoe ze gaan reageren.Onze Cas heeft zijnen tut meegegeven aan Sinterklaas en hij verwacht nu een extra mooi geschenkje (hij en de Sint weten alleen wat het zal zijn, vertelde hij tegen ons Katrijn en Steven)'t Zullen weer leuke dagen worden met ons mannekes.
Hier is alles nog goed en met de bomma's en bompa's ook.
We wachten vol ongeduld op de nieuwe lading foto's.
Groetekes, mama en papa

door mamaenpapa

Hallo avonturiers, leuk om alles zo te kunnen volgen vanuit de zetel ;-). Alsalles goed is verlopen zouden jullie ons mailtje hebben aangekegen met wat foto's. Groetjes x

door katrijnvanhoudt

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint