Een Travellerspoint blog

Huisje bouwen in Mendoza???

sunny 20 °C
Bekijk 2013 Zuid Amerika op Marijn_Annelies's reiskaart.

Hoi allemaal,

Nog eens een blogje van ons. Momenteel zitten we in Puerto Madryn om walvissen te bekijken, maar we zullen eerst verder gaan met Mendoza, tot nu toe 1 van onze favoriete bestemmingen!

Na onze slechte ervaring met de verkiezingen hebben we de draad terug opgepikt met wat we tof vinden: wijn drinken ;-). Maandag zijn we vroeg opgestaan om nu toch eens op tijd te kunnen vertrekken voor de wijnfietstocht. Maar we vinden toch steeds weer iemand om mee te blijven babbelen (twee Amerikaanse meisjes die de dag daarvoor gearriveerd waren), en dus zijn we weer veel te laat vertrokken...
Uiteindelijk toch om 11.30 bij Mr. Hugo beland, een super toffe pee van 65 jaar die fietsen verhuurd om langs de wijnbrouwers in Maipu te gaan om een glaasje te nuttigen. Wij vonden dit een schitterend bedacht systeem, op maat van ons gemaakt ;-)!!! We hadden beslist om de verste eerst te doen, kwestie van minder te moeten rijden als we meer wijn in ons lijf hadden. Na 10km kwamen zo bij onze eerste, en achteraf gebleken de beste, winery aan: Carinae. Zoals alle wineries in deze streek, gaan ze hier voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Met maar 100.000 liter per jaar proberen ze rond te komen. De Malbec en Cabernet Sauvignon sprongen er uit, net zoals bij alle andere wineries. De enige originele druif van Argentinie is de Torrontes, waar ze hele lekkere witte wijn van maken. Als we konden, zouden we hier een flesje van gekocht hebben, maar we hadden nog een hele rit voor de boeg!
Drie wineries en 6uur later stonden we samen met een platte band en een vriendelijk man van de politie naast de weg... Deze laatste hield ons tegen om op te merken dat we een platte band hadden, misschien hadden we dit ook al door :-). Maar we hadden nog maar een half uurtje om tot bij onze laatste bestemming te geraken waar je Olijfolies, olijfpastas en likeuren kon proeven. Maar dit hebben we dus niet meer gehaald. De agent heeft dan Mr. Hugo opgebeld en ze hebben ons dan opgepikt in een laadbak, welk ook wel een fijne ervaring was :-)
IMG_2140_800x600.jpgIMG_2154_800x600.jpg

Eens thuisgekomen hebben we nog snel gedouched en nog iets gegeten, want om 22u30 hadden we onze busrit naar Santiago (Chili). We hebben nog snel onze hostalkeepers gezien, die ons wisten te vertellen dat hij een manager was van een project in Mendoza om gronden te verkopen tussen de wijngaarden. Enorm goedkoop en een magnifiek uitzicht. Misschien iets voor later... ;-)

In Santiago hebben we maar 1 dagje verbleven om terug aan dollars te geraken want we waren zo goed als platzak! Dit was weer een heeeeel gedoe aangezien bleek dat er een daglimiet van 200.000 pesos (400 dollar) voor alle buitenlanders bestaat aan de ATM... Dus ook geen geld af te halen bij de bank zelf. Dus we hebben maar zo veel mogelijk afgehaald, maar niet zo veel als we wilden aangezien zuid-argentinie het duurste gaat worden van heel de reis, dus zonder dollars vallen is hier echt geen optie!
Dit boeltje heeft 5uur geduurd, en toen zijn we maar wat van de stad gaan bekijken aangezien we alweer een bus hadden naar Osorno om 21u. Dit werd onze tussenstop om door te steken naar Bariloche.
IMG_2167_800x600.jpg

Sanderendaags om 16u zijn we dan toch uiteindelijk aangekomen in Bariloche, het merendistrict van Argentinie, en ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd. Nu, we zijn nog nooit in Zwitserland geweest, maar als het daar even schoon is als Bariloche, moeten we daar toch dringen werk van maken!!! Het deed deugd om beboste bergen te zien, al dat zand en rotsen geraakt ge beu! Maar dit alles heeft ook zijn prijskaartje! Alles is hier de helft duurder dan in Mendoza, dus hebben we ook weer veels te lang zitten zoeken naar een betaalbaar hostal. Maar het wandelen heeft opgebracht want hier vonden we de mooist betaalbare kamer van onze reis tot nog toe! Heerlijk warm water en een uitzicht op het meer en besneeuwde bergen was fantastisch! Aangezien het al donker werd en we moe waren van de lange busritten, zijn we alleen maar iets gaan eten en dan in ons heerlijk nestje gekropen!
IMG_2242_800x600.jpgIMG_2177_800x600.jpg

De volgende morgen hebben we eerste de stad verkend. Het weer is hier niet zoals we gewoon waren (koud, winderig en bewolkt tot regenachtig), dus hadden we ons warm ingeduffeld! De busritten zijn we een beetje beu aan het worden, dus hebben we van Ushuaia naar Buenos Aires een vlucht geboekt, en van Iguazu naar Rio de Janeiro. Uiteindelijk maar voor 500 voor ons twee, dus da valt nog goed mee vonden we!
We kwamen ook te weten dat je met redelijk gemakkelijke wandeltochtjes door de bossen magnifieke uitzichten had in Bariloche, dus dat hebben we dan gedaan! De Llao Llao berg was schitterend en gaf ons inderdaad het beste uitzicht van onze reis. Jawel, hier zijn we dus ook weer graag ;-). Na 4uur wandelen hadden we een lekker steakje verdiend en zijn we nog snel een auto gaan huren voor de volgende dag.
IMG_2194_800x600.jpgIMG_2204_800x600.jpgIMG_2220_800x600.jpg

Vrijdag zijn we dan met onze gehuurde auto naar de 7 meren gegaan. Dit heeft heel de dag geduurd en was gewoon geweldig! prachtig weer, magnifieke natuur, gezellige dorpjes, echt een aanrader voor iedereen! De foto's spreken voor zich!
IMG_2253_800x600.jpgIMG_2266_800x600.jpgIMG_2270_800x600.jpgIMG_2273_800x600.jpgIMG_2322_800x600.jpgIMG_2420_800x600.jpg

Zaterdag zijn we dan nog een 3uur durende fietstocht gaan doen, die wel tof was, maar ze hebben ons int zak gezet met de fietsen. Die van Annelies viel praktisch uiteen, 2 keer ketting er af, het laagste verzet werkte niet, wat toch echt wel een must is hier, en we kregen geen kaart dus dat liep ook niet van een leien dakje! We hebben geen geld terug gekregen, dus dat vonden we ne mindere... Maar we moesten weer snel verder gaan, want om 17u hadden we alweer de volgende bus naar Puerto Madryn. We hebben besloten om nu naar het oosten door te steken, en dan terug naar het westen te komen aangezien dit veel bespaart in tijd en geld! We hadden nog graag enkele daagjes in Bariloche gebleven, maar we denken dat heel patagonie zoals hier gaat zijn, dus we hebben nog veel te zien!
IMG_2471_800x600.jpg

Hier in Puerto Madryn vindt Marijn het niet zo fijn :-). Het is een lelijk stadje aan de Atlantische oceaan en dus niet te vergelijken met de westkant van Argentinie. Maar we zijn hier ook enkel voor de beestjes in Peninsula Valdes reservaat. Aangezien het zondag was, was hier alles dicht, en we hadden weer geen geld meer om een tour te boeken. Na veel vijven en zessen toch besloten om een auto te huren en naar het reservaat te gaan op maandag. Hier hebben we inderdaad super veel beestjes gezien, waaronder een moeder-walvis met een wit babietje. Een super ervaring om die grote beesten is te zien, en uiteindelijk is het toch gelukt om de staart op foto te krijgen ;-).
IMG_2756_800x600.jpgIMG_2566_800x600.jpgIMG_2575_800x600.jpgIMG_2827_800x600.jpgIMG_2803_800x600.jpgIMG_2844_800x600.jpgIMG_2878_800x600.jpg

Vandaag (dinsdag) gaan we al weer verder met de bus naar Rio Gallegos, een tussenstop om door te steken naar El Calafate en El Chalten: gletsjers en besneeuwde bergen. We kijken er naar uit!!!

Tot binnen een weekje ofzo!!

Balans:
+: Argentinie heeft alles: bergen, zee, beestjes, wijn, lekker eten en drinken, toffe mensen, ..., Hier voelen we ons echt thuis!
-: Hoe zuidelijker, hoe duurder!!!

PS: Om u toch een ideeke te geven hoe bangelijk de BBQ's hier zijn, aub:
IMG_2165_800x600.jpg

Geplaatst door Marijn_Annelies 2:51 Gearchiveerd in Argentinië Tagged madryn mendoza_santiago_osorno_bariloc

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo hallo, Njaaaaa da, het wordt daar met de week geweldiger precies. Ge zijt toch nog van plan om naar huis te komen hé ? Ge moet daar zeker nog gene grond kopen, doe dat maar binnen een jaar of 2 als alles hier om zeep is, want die polletiekers zijn hier nie goe bezig. Zeg, in welke taal behelpen jullie je nu eigenlijk en Marijn hoe zit het daar met de forel in de rivieren ? Zie je daar vliegvissers ? Ik kijk al uit naar de volgende. Groetjes, mama en papa

door mamaenpapa

Hoi Marijn en Annelies, hier een berichtje van bomma en bompa:
Dag vakantiekoppeltje, het is daar precies zo slecht nog niet.Wij lezen elke week jullie belevenissen en bekijken de mooie,toffe foto's. En dan denken wij:dat bestond in onze jonge tijd toch allemaal niet zulle!!!Wij zijn blij dat jullie droomreis vlot verloopt(maar 3 maanden is toch wel lang voor de thuisblijvers)
Met ons is alles goed.Als het niet regent gaan we een wandelingske maken, maar de natuur is hier lang zo mooi niet als ginder :-).
Hou jullie gezond en zorg goed voor elkaar.We kijken al uit naar het volgende reisverslag.
Dikke kus,bomma en bompa

door mamaenpapa

Super leuk! Merci voor de berichtjes! Mja we moeten toegeven, we gaan toch moeten oppassen dat we het hier stilaan niet leuker beginnen te vinden dan in ons belgenlandje :-).

We behelpen ons al vrij goed in het Spaans, hoewel dat vervoegen nog niet vlot verloopt (voor Marijn dan :-), maar da lukt nog nie na 8 jaar Frans, laat staan na 2 maand Spaans ;-).

Mja vaderke, tis hier wel vliegvishemel alsek zo de winkels, folders en boekskes hier bekijk. Heel Patagonie eigelijk, dus misschien toch eens opzoeken. Vooral vliegvissen wordt hier gepromoot (momenteel zitten we in El Calafate), maar tis hier nie zo goeikoop. Nog een reden om op de lotto te spelen zenne ;-). Als ge wilt kannek wel wa opzoeken, laat maar weten!

Baaaaj x

door Marijn_Annelies

Blijft spannend om jullie verhalen te volgen, wel mooi meegenomen dat jullie je toch al een beetje kunnen behelpen met de taal. Scheelt toch wel hé.Ziet er allemaal heel mooi uit, maar België heeft wel z'n 4 seizoenen ... altijd die zon word je op den duur toch ook beu :-). Hou jullie goed! Groetjes, Annemie.

door turn01tert137

Wat is daar zo de prijs voor een weekverblijf aan een goede forelrivier en wat kost een visvergunning? Breng anders eens wat foldertjes mee als het niet te moeilijk is. Salukes en amuseer jullie. Papa

door mamaenpapa

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint